Hoe de 100 Days of Code jouw kennis een boost kan geven;

en hoe het mij heeft geholpen

Hoe werkt het;

Laat me eerst snel uitleggen hoe het werkt:
Je geeft via jouw Twitter account publiekelijk aan dat je 100 dagen lang minimaal een uur per dag gaat programmeren.
Het doel van deze 100 dagen is om jouw kennis middels tutorials, verschillende courses en projecten een flinke boost te geven.
En het meest belangrijke is de inzet en motivatie om te leren en te coderen voor 100 dagen op een rij.
Dat is alles wat je nodig hebt om te starten!

Maar wacht!
Wacht even 5 minuten voordat je begint, want ik wil je eerst graag uitleggen hoe het jouw kennis een boost kan geven!

Wat kan het voor jou betekenen;

Jouw motivatie, inzet en tijd steken in leren kan een lastige opgave zijn, want we vinden vaak dat we druk zijn en we kennen allemaal wel het “mwah, laat ik me daar in gaan verdiepen nadat….”.
Met deze 100 dagen coderen is het verplicht om jouw dagelijkse vooruitgang op Twitter te delen en dat is precies ook wat voor mij juist de stok achter de deur was!
Het was nu berekend in mijn dagelijkse planning en na een maand is het uur niet eens meer op te merken.
Het hoort nu dus tot de dagelijkse routine en mijn skills gaan flink vooruit. Ik voel me zelfs schuldig als ik vanwege omstandigheden een dag moet overslaan!

En het maakt niet uit of je uit een boek leert, een online course volgt zoals Freecodecamp, CodeCademy, Udemy of wat er dan ook te vinden is.
Het gaat hier om consistentie en herhaling, want dat is de sleutel naar succes!

Als je er elke dag weer voor gaat, ook al is het maar een beetje, zul je beter worden in het opzetten van oplossingen.
Je wordt beter in coderen. Je code wordt cleaner en je zult steeds meer mogelijkheden ontdekken en hoe verder je komt, hoe meer kansen er beschikbaar komen.
Eindelijk kun je dan jezelf verdiepen in dat ene framework waar je al heel lang meer van wil weten of een specifieke codetaal waar je eindelijk klaar voor bent.

Wat het voor mij betekent;

Voor mij was de 100 dagen een enorme rollercoaster! Een wilde rit door de onbekende wereld van JavaScript, waarvan ik nog geen enkele kennis had.
Ik kon al een prima WordPress maatwerk thema maken met PHP, HTML en CSS ( SaSS ), maar al de mooie extra’s met JavaScript leken voor mij nog onbereikbaar.
Me verdiepen in DOM manipulatie of gecompliceerde berekeningen maken stonden al een tijdje op mijn lijst, dus ben ik mijn 100 dagen gestart met Jon Duckett’s boek over JavaScript & jQuery.
Ter vermelding => Dat boek is een perfecte uitkomst voor de eerste paar stappen in JavaScript naar mijn mening!
Het is allemaal erg goed beschreven en met duidelijke code voorbeelden uitgelegd, dus mijn eerste duik in JavaScript ging redelijk soepel en ik begon al snel de basis te begrijpen.
Functies werden duidelijker voor me en als ik de code van anderen bekeek, kon ik deze eindelijk lezen en nog belangrijker => begrijpen!

Na een tijd leren ben ik gestart met een zijdelings project => Een memorie kaart spel.
Met katten!

Als je me vraagt of ik het naar mijn zin heb gehad met dat project? Jazeker!
Het is helemaal top om alles op zijn plek te kunnen zien vallen op het moment dat je begint na te denken over de functies welke nodig zijn om de kaarten óm te draaien en te matchen.
Alles liep uit op een supergoed resultaat en waar ik vóórdat ik met het project begon nog mijn twijfels had over mijn kennis, werd mij al snel duidelijk dat mijn JavaScript skills echt wel een flinke boost hebben gehad.
Eindelijk kan ik dan de “final touch” geven aan de websites welke ik maak!

Zijn deze 100 dagen dan ook genoeg voor mij?
Nee, ik zit inmiddels alweer halverwege mijn tweede ronde!

Daarnaast, ik kan nu niet stoppen, want ik wil nog veel meer leren.
React staat op mijn ToDo lijst en ik wil ook, omdat ik al veel met WordPress werk, graag Laravel leren.
Binnenkort wil ik gaan beginnen om ook tutorials te gaan schrijven van de projecten welke ik zijdelings maak, zodat ik kan leren hoe ik het uit moet leggen en daardoor hopelijk het voor mezelf nog helderder wordt.

Er is meer op komst en ik hou jullie op de hoogte!

Terug naar overzicht